Zijdeglans Lak Waterbasis

€ 73,85
Op voorraad
Voor 13.00 uur besteld, vandaag verzonden
SKU
Zijdeglans Lak Waterbasis-1-2

L’Authentique heeft diverse lakken in haar assortiment. De ‘matte lak’ van L’Authentique is een extra matte, watergedragen lak. Deze variant heeft de matte uitstraling van krijtverf, maar is krasvaster en dus beter bestand tegen beschadigingen. De matte lak op waterbasis vergeelt niet en zal dus de mooie, pure kleur behouden. Liever een luxe, glanzende uitstraling? Dan is de hoog- & zijdeglans lak de perfecte oplossing!

Rendement: ca. 10 m² per liter

Verkrijgbaar in blikken van 1 en 2.5 liter

Beschikbaar in alle kleuren van de kleurenkaart van L’Authentique

Toepasbaar voor binnen gebruik, voldoet voor professioneel gebruik aan ARBO

Spatten? Reinigen kan met water. Stofdroog na 30 minuten, kleefvrij na 1-2 uur en overschilderbaar na 4 uur

Rendement: ca. 10 m2 per liter
Verkrijgbaar in 1 Ltr en 2,5 Ltr
Verkrijgbaar in alle kleuren van de kleurenkaart van L'Authentique
Toepasbaar: Binnen, voldoet voor professioneel gebruik aan ARBO S
patten reinigen met water
Stofdroog na 1 uur, kleefvrij na ca. 1-2 uur en overschilderbaar na 8 uur

Kaal hout: De ondergrond dient vet- en stofvrij te zijn. Ontvet het hout met een ontvetter en schuur het oppervlak. Reinig het oppervlak met schoon water en laat het voldoende drogen. Kaal hout dient eerst met een *grondverf van L'Authentique behandeld te worden. Voor gebruik de verf goed doorroeren. Desgewenst kunt u de eerste laag verdunnen met maximaal 5% water. Tussendoor dient u de lagen licht op te schuren. Breng op kaal hout altijd minstens drie verflagen aan.

* Sommige houtsoorten bevatten een natuurlijke olie, dat na het schilderen door de verflagen naar boven kan komen. Dit noemt men ook wel 'bloeden'. Dit komt veel voor bij eikenhout, teakhout en andere tropische houtsoorten. Wij adviseren om deze houtsoorten eerst te behandelen met een grondlak op oliebasis van L'Authentique. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak wordt afgesloten.

Reeds geschilderd hout: De ondergrond dient vet- en stofvrij te zijn. Niet vast zittende ondergronden zorgvuldig verwijderen. Ontvet het hout met een ontvetter en schuur het oppervlak. Reinig het oppervlak met schoon water en laat het voldoende drogen. Voor gebruik de verf goed doorroeren. De lak kan meteen over de bestaande lagen heen worden gezet. Mochten er kale stukken zijn ontstaan door het schuren, dan dienen die eerst met grondlak te worden behandeld. Desgewenst kunt u de eerste laag verdunnen met maximaal 5% water. Tussendoor dient u de lagen licht op te schuren. Breng op reeds geschilderd hout altijd minstens twee verflagen aan.

Door het gebruik van natuurlijke pigmenten kunnen kleuren onderling gering afwijken. Zorg voor voldoende verf en gooi altijd restjes verf bij elkaar. Start niet halverwege het schilderen van het oppervlak met een nieuw blik verf. Het uiteindelijk resultaat is sterk afhankelijk van de werkwijze, de hoeveelheid verf die wordt gebruikt en de ondergrond. Een kleurenstaal is slechts een indicatie van de kleur, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. We adviseren altijd eerst een tester van de kleur te bestellen en een testvlak te maken.