Matte Lak Waterbasis

€ 73,85
Op voorraad
Voor 13.00 uur besteld, vandaag verzonden
SKU
Matte Lak Waterbasis-1-2

L’Authentique heeft diverse lakken in haar assortiment. De ‘matte lak’ van L’Authentique is een extra matte, watergedragen lak. Deze variant heeft de matte uitstraling van krijtverf, maar is krasvaster en dus beter bestand tegen beschadigingen. De matte lak op waterbasis vergeelt niet en zal dus de mooie, pure kleur behouden. Liever een luxe, glanzende uitstraling? Dan is de hoog- & zijdeglans lak de perfecte oplossing!

Rendement: 6-8 m² per liter,

Verkrijgbaar in blikken van 1 en 2,5 liter

Beschikbaar in alle kleuren van de kleurenkaart van L’Authentique

Toepasbaar voor binnen gebruik, voldoet voor professioneel gebruik aan ARBO

 Spatten? Reinigen kan met water. Stofdroog na 30 minuten en overschilderbaar na 4 uur

Rendement: 6-8 m2 per liter
Verkrijgbaar in 1 Ltr en 2,5 Ltr
Verkrijgbaar in alle kleuren van de kleurenkaart van L'Authentique
Toepasbaar: Binnen, voldoet voor professioneel gebruik aan ARBO
Spatten reinigen met water
Stofdroog na 1 uur en overschilderbaar na 8 uur.

De Matte lak van L’Authentique is een matte, water gedragen lak. Het heeft de matte uitstraling van krijtverf, maar is krasvaster. De matte lak op waterbasis vergeelt niet. U kunt de matte lak opzetten met een kwast, roller of airless spuit.

Kaal hout: De ondergrond dient vet- en stofvrij te zijn. Ontvet het hout met een ontvetter en schuur het oppervlak. Reinig het oppervlak met schoon water en laat het voldoende drogen. Kaal hout dient eerst met een *grondverf van L'Authentique behandeld te worden. Voor gebruik de verf goed doorroeren. Desgewenst kunt u de eerste laag verdunnen met maximaal 5% water. Tussendoor dient u de lagen licht op te schuren. Breng op kaal hout altijd minstens drie verflagen aan.

* Sommige houtsoorten bevatten een natuurlijke olie, dat kan na het schilderen door de verflagen naar boven komen. Dit noemt men ook wel 'bloeden'. Dit komt veel voor bij eikenhout, teakhout en andere tropische houtsoorten. Wij adviseren om deze hout soorten eerst te behandelen met een grondverf op oliebasis van L'Authentique. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak wordt afgesloten en stopt het bloeden van het hout.

Reeds geschilderd hout: De ondergrond dient vet- en stofvrij te zijn. Niet vast zittende ondergronden zorgvuldig verwijderen. Ontvet het hout met een ontvetter en schuur het oppervlak. Reinig het oppervlak met schoon water en laat het voldoende drogen. Voor gebruik de verf goed doorroeren. Desgewenst kunt u de eerste laag verdunnen met maximaal 5% water. Tussendoor dient u de lagen licht op te schuren. Breng op reeds geschilderd hout altijd minstens twee verflagen aan. De lak kan meteen over de bestaande lagen heen worden gezet. Mochten er kale stukken zijn ontstaan door het schuren dan dienen die eerst met grondverf te worden behandeld.