Kaleiverf

€ 55,65
Op voorraad
Voor 13.00 uur besteld, vandaag verzonden
SKU
Kaleiverf-1-2

Kleur weergeeft identiteit, zo ook bij een huis… Steeds vaker worden gevels gestyled met unieke kleuren en verven. Dit zorgt niet alleen voor een luxe uitstraling, maar ook voor een herkenbare identiteit van het gebouw!

 Rendement: 7 m² per liter; sterk afhankelijk van de ondergrond

  Verkrijgbaar in blikken van 1, 2.5 en 5 liter

Beschikbaar in 8 kleuren van de kleurenkaart van L’Authentique

Toepasbaar voor binnen- en buitengebruik

Spatten? Reinigen kan met water. Stofdroog na 5 uur en overschilderbaar na 12 uur

Rendement: 7 m2 per liter, sterk afhankelijk van de ondergrond
Verkrijgbaar in 1 Ltr, 2,5 Ltr en 5 Ltr
Verkrijgbaar in 8 kleuren
Toepasbaar: Buiten en binnen
Spatten reinigen met water Stofdroog na 5 uur en overschilderbaar na 12 uur

Kaleiverf is een kalkmatte, damp doorlatende verf die ervoor zorgt dat de muren van uw huis blijven ademen. Stoffen die normaal een muur in- en uitgaan, zoals stoffen die je in de regen aantreft, kunnen dat gewoon blijven doen. Dat lijkt misschien niet van belang, maar een muur die hermetisch dicht gekit wordt, kan op de duur gebreken gaan vertonen.

De gevel dient schoon, droog en vetvrij te zijn. Bevochtig eventueel de gevel met een waterslang, dit geeft mooie schakeringen. De kaleiverf is klaar voor gebruik en kan eenvoudig met een borstel opgezet worden. Op sterk zuigende muren dient de eerste laag kalei verf sterk verdund te worden. De tweede laag kan naar wens verdund worden. Een muur die met Kalei is behandeld, is veel beter bestand tegen weer en wind.

Kaleien is een eeuwenoude techniek die vroeger door boeren jaarlijks werd toegepast om hun gevels te ontsmetten en te beschermen tegen vocht. Doordat de gevels jaar na jaar een nieuwe kalei laag kregen, werden de voegen steeds minder zichtbaar en de gevel dikker. De authentieke look die Kalei de gevels gaf, is tot op de dag van vandaag erg gewild.

Door het gebruik van natuurlijke pigmenten kunnen kleuren onderling gering afwijken. Zorg voor voldoende verf en gooi altijd restjes verf bij elkaar. Start niet halverwege het schilderen van het oppervlak met een nieuw blik verf. Het uiteindelijk resultaat is sterk afhankelijk van de werkwijze, de hoeveelheid verf die wordt gebruikt en de ondergrond. Een kleurenstaal is slechts een indicatie van de kleur, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. We adviseren altijd eerst een tester van de kleur te bestellen en een testvlak te maken.